Rear Extension, Sotheby Road

¾ Width Rear Extension

Overview

Brief:

Our clients loved their 3-storey Victorian house but got frustrated with the lack of downstairs space. They wanted a spacious, modern kitchen-dining area to complete their home.

 

Survey:

This beautiful 3-storey Victorian house has bags of character. And with a good space in the garden, a ¾ width extension will transform the kitchen and living space.

Project Highlights

City

London

Project Value

£48,000

Year

2020

Client

Residential

Process

We started by laying the groundwork for the new extension. The glorious bricks added even more character to this beautiful home. The glazed pitched roof to the extension and triple bi-folding doors ensured the kitchen enjoyed daylight all day long. Whilst the feature horizontal window above the sink helped to bring more life and light into the kitchen.

The bespoke lightwood furniture, cabinets and kitchen units were all handcrafted by our expert joiners. The bright, fresh paintwork and high gloss light coloured floor tiles added to the spacious, airy feel throughout the kitchen.

The bright, spacious kitchen has delighted our clients and transformed their home lives. Gone are the days of struggling in a cramped kitchen, now replaced with fabulous dinner parties and evenings relaxing in the sunshine!